miércoles, 16 de abril de 2014

EL PERIÒDIC DEL RENAIXEMENT

ESO CIÈNCIES SOCIALS.
EL PERIÒDIC DEL RENAIXEMENT.

2
Exemples de possibles noticies per al periòdic.


L´ARTISTA FLORENTÍ MIGUEL ÀNGEL PRESENTA ESTA VESPRADA  ELS FRESCOS DE LA CAPELLA SIXTINA.
El papa Julio II, mecesnes de l´obra farà la presentación en la capella més famosa del Vaticà.
http://www.biografiasyvidas.com/biografia/m/fotos/miguel_angel_retrato.jpgA les 5 de la vesprada del proper 20 de maig s´obrirà al public la recent obra del millor artista del moment, Miguel Àngel Buonarrotti, l´artista florentí célebre per les seues escultures David i Moises. Ara, en canvi, ens presenta una pintura al fresc, un encarreg especial fet pel nostre papa Julio II, amant de l´art,i mecenes, en la qual ens ofereix una visió de l´Antic Testament.
Encara no se sap res de l´obra en la qual Miguel Ángel ha treballat els ultims 4 anys des de 1508, han sigut anys molt dificils ja que l´artista no estav acostumat a treballar la técnica del fresc, no obstant això el resultat pareix que será molt bo.
El nostre col.laborador especial i crític d´art Andrea Vasari, ha tingut el privilegi d´observar les pintures abans de l´obertura al public i ens ha recomanat fixar- nos en el quadre de la creació d´Adam un fresc en el que l´artista representa a Déu creant a l´homme i que segur será molt admirat pel public.
Hi ha una gran espectació a Roma ansiosa de coneixer el secret millor guardat del vaticà.